FlightAware Discussions

Problem with reinstallation after SD crash

Some times ago I bought flightaware dongel and setup my Raspberry Pi 3 to working with FlightAware. I used scipts metod, not SD card. Unfortunately, Yesterday SD card was crashed. I have image backup of my system from beginning of March this year. I wrote this image on new card and startup system. I had lot of upgrades, among others dump1090-fa, piaware. All was upgraded and working. dump1090-fa working fine, I had in /run/dump1090-fa files with tracking aircraft. From logs /var/log/piaware.log I have:
Apr 29 06:29:52 raspberry-pi piaware[536]: Connecting to FlightAware adept server at 70.42.6.232/1200
Apr 29 06:29:52 raspberry-pi piaware[536]: Connection with adept server at 70.42.6.232/1200 established
Apr 29 06:29:52 raspberry-pi piaware[536]: TLS handshake with adept server at 70.42.6.232/1200 completed
Apr 29 06:29:52 raspberry-pi piaware[536]: FlightAware server certificate validated
Apr 29 06:29:52 raspberry-pi piaware[536]: encrypted session established with FlightAware
Apr 29 06:29:53 raspberry-pi piaware[536]: logged in to FlightAware as user guest
Apr 29 06:29:53 raspberry-pi piaware[536]: my feeder ID is xxxxxx - ID is the same on my page and in logs
Apr 29 06:29:53 raspberry-pi piaware[536]: site statistics URL: Site 152214 ADSB-B Feeder Statistics - FlightAware
Apr 29 06:33:16 raspberry-pi piaware[536]: 1028 msgs recv’d from dump1090-fa (30 in last 5m); 1021 msgs sent to FlightAware
Apr 29 06:38:16 raspberry-pi piaware[536]: 1080 msgs recv’d from dump1090-fa (52 in last 5m); 1073 msgs sent to FlightAware
Apr 29 06:43:16 raspberry-pi piaware[536]: 1109 msgs recv’d from dump1090-fa (29 in last 5m); 1102 msgs sent to FlightAware
Apr 29 06:48:16 raspberry-pi piaware[536]: 1137 msgs recv’d from dump1090-fa (28 in last 5m); 1130 msgs sent to FlightAware
Apr 29 06:53:16 raspberry-pi piaware[536]: 1147 msgs recv’d from dump1090-fa (10 in last 5m); 1140 msgs sent to FlightAware
Apr 29 06:58:16 raspberry-pi piaware[536]: 1179 msgs recv’d from dump1090-fa (32 in last 5m); 1172 msgs sent to FlightAware
But on my page https://flightaware.com/adsb/stats/user/barcik75#stats-100910 I have PiAware, FlightAware and MLAT on red. I rebooted my Raspberry many times. On local network on piaware I have tracking of aircratfs.
Where is a problem?

Maybe different feeder id?
Yeah that’s it, see this site linked in the log is not claimed: Site 152214 ADSB-B Feeder Statistics - FlightAware

Instead of claiming it you can just set the sd-card to use the correct feeder-id:
For Beginners - How to Get Back Existing Station Number in A Fresh Install

I wrote on my previous post that ID is the same

You created a new site that is unclaimed. 152214. The link to it is in the logs you posted.

Well but it’s not, the logs don’t lie.
barcik75 ADS-B Feeder Statistics - FlightAware
Site 152214 ADSB-B Feeder Statistics - FlightAware

See, different pages.
So maybe you corrected the id but didn’t restart the piaware service or rebooted the pi?

Anyhow follow the procedure i linked, can’t hurt right :slight_smile:
Maybe you mistyped the id or something?

1 Like

Ok, thank you. I added feederID to config file and now working.

1 Like