added a second piaware


#1

on the list it shows unclaimed
when I try to register it, it says I don’t have to, its already linked to my account…
so how do I get a control panel up for this second piaware
so I cane change the location and alt. ??

                                                                    Dave

#2

It is very simple…one RPi, one registration…

The registration is by mac address of the network device (RPi in your case). Each network device has a unique mac address. Once this address is registered and account opened with flightaware, changing/adding/reinstalling software will not be taken as “new feeder” by Flightaware. If you want a new account, buy a new RPi.

You can easily change your location and other details on your flightaware account’s stats web page if you are logged in to you web account.

Click “My ADS-B” tab on top of this forum page, and your stats page will open. Simply change the existing latitude & longitude to those of new location & save.


#3

The same thing happened to me. I did a lot of troubleshooting and the same problem i saw my feed fine but to FA. As last resource i just reimaged another card, boot the system and it started feeding the data again. Never found what the problem was.

Alex


#4

the new RPi is working, FA sees it

Great news! Your account is associated with the following PiAware receivers and you can view your statistics here:
1.b8:27:eb:ae:6e:56: PiAware (SD Card) 2.1 added Saturday, September 12, 2015 (23.118.121.35 / 192.168.1.76)
2.CAM Library @ CLT (b8:27:eb:0f:76:48): PiAware (SD Card) 2.1 added Saturday, February 14, 2015 (69.132.131.151 / 192.168.0.52)

I just don’t know how to register #1 on the list so I can get a separate control panel
to tell FA where this one is, lat/log alt etc…

I don’t see what reimaging the card would make any difference

Maybe I’ll wait and see if anyone at Flightaware has any ideas…


#5

Problem solved,
all I did was shutdown the RPi, disconnect nic cable, reconnect and reboot
FA saw it, registered it, all is working good…


#6

Same thing happened to me. Same solution. Maybe the moderators could make a sticky so people can find it quick.